Minél korábban éljük meg az alkotás örömét, annál sikeresebb életet élhetünk.

Kigondolni, megtervezni, megalkotni olyan állomások, melyek az alkotás öröméhez vezetnek.

Akkor élheted boldogan életed, ha a munkádat örömmel végzed.

A munkatevékenység az a dolog, mellyel az ember emberré lett.

A munkatevékenység az a dolog, mellyel az ember emberré lett.

Mar 04

Kreativitással a munka megbecsüléséért

Idehaza vagyok? Igen! Fizikai értelemben, de lelkileg még most is Pesten!


Nagy élményben volt részem, ott lehettem a "Lernigo Kft. work-shop-ján.... Különleges nap volt ez a számomra. Sok kedves és őszinte emberrel ismerkedtem meg. Jó volt velük együtt elkészíteni munkáinkat, és látni amint érzik az alkotás örömét. Üveget festettünk! Volt aki először próbálkozott vele volt aki gyakorlott kézzel festette. Üveget festeni kicsit másképpen kell, nagy pontosságot igényel, amennyiben előtte kontúroztunk is. De az-az élmény amit ma átéltem, még sokáig elkísér. Köszönetül sok puszit is kaptam ami nagyon jól esett. Itt én mondok köszönetet, hogy részese voltam eme gyönyörű együtt alkotásnak!


Tóth Lászlóné Guba Mária


Egy átlagos márciusi délután egy különleges programot hozott azok számára, akik ellátogattak a Lernigo Kft. által szervezett kiállításra, amelynek a XIV. kerületi Hunyadi János Általános Iskola adott otthont. A kiállítók sorában helyet kaptak kiadók, gyártók és a kreatív tevékenységeket oktató szakemberek. Ez valódi kincsesbánya volt az érdeklődők számára.
A résztvevők mindannyian tenni kívánnak azért, hogy az örömmel végzett alkotó tevékenység visszaadja a kétkezi munka becsületét.
A kreatív vizuális technikák köre igen szerteágazó: a népi mesterségeken keresztül az új anyagok létrejöttével megszülető vadonatúj technikákig változatos lehetőségeket nyújt az alkotni vágyók számára. Egyik fő cél volt, hogy az érdeklődők megismerkedhessenek azokkal a technikákkal, amelyeket még nem próbáltak, és utat találjanak azok elsajátításához, illetve a szükséges anyagok beszerzéséhez. Sótlan is lett volna a délután, ha nem ülhetünk le kipróbálni a gyöngyszövést, a szalmafonást és csuhézást, vagy az üvegfestést, a kosárfonást; de még az óvodákban, iskolákban legszélesebb körben alkalmazott papírmunkák, vagy festés terén is új ötletekkel gazdagodhattunk. Azok, akik inkább „elméleti szakemberek”, a Nemzeti, a Műszaki és a Cser kiadó újdonságaival ismerkedhettek meg, vagy az Alfanap Kft. képviselőjének ismertetője nyomán álmodhattak napelemet iskolájukra. Vendéglátóink a Lernigo Kft. is mutatott ízelítőt technika órákon elkészíthető modelljeiből és az iskolákban is jól használható szerszámaiból. A lázas munka közben finom uzsonnával is kedveskedtek a szervezők.
A látogatók jórészt olyan pedagógusok voltak, akik óvodákban, iskolákban, az oktatás, vagy a szabadidős tevékenységek területén nyújtanak lehetőséget a gyerekek számára a kreatív munkára. Előttük nyílt titok, mennyi készség és képesség fejleszthető a kézműves tevékenységek által: a kézügyességen, a gondolkodáson kívül a személyiség is alakul. Sokat beszélhetnénk arról, hogy napjaink „készen kapott” tárgyi kultúrájában milyen fontosak ezek, de elég a gyerekek szemébe nézni, amikor egy-egy alkotásukkal szaladnak hozzánk: ”Én csináltam!”


Köszönjük a meghívást és további sok sikert kívánunk munkájukhoz!

 

Habókné Pacsai Marianna

 

Szórólap

Szorolap 1