Minél korábban éljük meg az alkotás örömét, annál sikeresebb életet élhetünk.

Kigondolni, megtervezni, megalkotni olyan állomások, melyek az alkotás öröméhez vezetnek.

Akkor élheted boldogan életed, ha a munkádat örömmel végzed.

A munkatevékenység az a dolog, mellyel az ember emberré lett.

A munkatevékenység az a dolog, mellyel az ember emberré lett.

Feb 21

Technika verseny

A lernigo kft kezdettől fogva nagy figyelmet fordít a általunk ellátott iskolákban a technika versenyekre. Igy történt ez a január végén lezajlott budapesti zuglói kerületi technika versenyen is.

Az elméleti anyagot a munkaközösség állította össze, míg a gyakorlati feladat elkészítéséhez a lernigo kft is anyagok szerszámok és eszközök biztosításával járult hozzá. Jómagam részt vettem a zsűri munkájában is. Mellékeljük a már publikus versenyeredményeket és a képeket. A képek hűen visszaadják a komoly munka feszült pillanatait. A választott munkadarab elektromotor modell jól képviselte a verseny szintjét. Az induló csapatok közül 4 en működőképes modellt készítettek, míg a többiek kis idő után hasonló eredményt tudtak volna produkálni.A versenyen kiütközött az ismert problémák: a kevés óraszám eredménye munkafogásbeli , technológiai, szerszám ismertei hiányosságok.

 

A verseny eredményhirdetése a kerületi közös értékelésen történik március 17.-én. Versenyünk első három helyezett csapata a Lernigo kft szervezésében részt vesz egy "jövőbeli" kiránduláson a Telenor házban, ahol a jövő munkahelyeit ,módszereit és technikáját fogják megismerni. E mellette tárgyjutalomban is fognak részesülni.

 

Remélem, hogy a verseny és a kirándulás is hozzájárul tanulóink technikai nevelésének emeléséhez.

 

Hám László

Szórólap

Szorolap 1