Kedves kollégák!


Augusztus végén Erdélyben jártunk egy település falunapján és ott olyan dolgokkal találkoztunk, amit már régen szerettem volna megvalósítani.

Nevezetesen a kistelepüléseinken élő idősebb emberek által használt és alkalmazott gyógynövények ismeretének felújítása. Többszöri próbálkozásom ellenére ez idáig nem sikerült megvalósítanom. Most azonban egy vámosgálfalvi technológia tanárral találkozva reményét látom annak, hogy ezen ismeretek az érdeklődők számára hozzáférhető lehet. A kolléganő Balog Emese saját elhatározásából gyógynövényeket és fűszernövényeket termel és azokat eladható formában készíti el. Ez több szempontból hasznos lehetne az iskolákban, hiszen azon pedagógusok, akik kedvet éreznek ilyen tevékenységre, megismertethetik tanítványaikat is e csodálatos világgal. Azt találtuk ki, hogy egy hírlevelet küldünk minden hónapban és a növényekkel kapcsolatos aktuális teendőket, növényismeretet, kert kialakítást, kártevő irtást és még sok olyan információt tennénk közzé, melyeket hasznosan alkalmazhatnák azok a pedagógusok ,akik jelentkeznek ebbe a levelező körbe. Szívesen tennénk közre eredményeiket e honlapon és a tanév végeztével a legszebb növényeket és kiskerteket díjaznánk. Emese által készített termékekről néhány fotót készítettem és azt itt közöljük is.

p1040479p1040480p1040481p1040482

 

 

 

 

 

Tisztelettel kérem azon kollégákat, akik kedvet éreznek a témakör iránt jelentkezzenek nálam:

Hám László
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
+36704252681


A hírlevelet október hónapban szeretnénk elindítani. Addig is sok információ fog érkezni.
Most a napokban vettem fel a kapcsolatot az Eszterházy Károly Főiskola Növénytani tanszékével, akik szakmai hátteret adnának a hírlevél olvasói számára, egyúttal a tanszékvezető asszony felhívta a figyelmünket, hogy most induló képzésükben OKJ- gyógynövénytermesztői szak indul, mely kreditpontos lesz.
További információ: http://www.ektf.hu/ujweb/upload/szabozs/files/Gyogynoveny.pdf

Ismerkedjünk együtt a növények csodálatos világával!