Lúgos, környezetbarát, bio tisztítószer-koncentrátum

citrex2000 altalanos

 

Nagy hatékonyságú univerzális tisztítószer koncentrátum. 1:10 hígításban kivételes tulajdonságú tisztító. Nem tartalmaz savakat, foszfátokat, formaldehideket. Biológiailag 96%-ban lebomlik. A zsírt a kormot a rozsdát és egyéb szennyeződéseket a CITREX 2000 emulzió útján lebontja és az így keletkezett anyagok 20 nap alatt biológiailag megsemmisülnek. Ezt bizonyítják a német Institute Fresenius Kémiai és Biologiai Intézet által végzett vizsgálatok eredményei.

 

A CITREX 2000 lebomlási táblázata

Idő  - A szerves szénvegyületek eliminációja (DOC %-ban)

1 nap - 48 %
2 nap - 70 %
3 nap - 71 %
4 nap - 72 %
7 nap - 84 %
9 nap - 91 %
11 nap - 92 %
14 nap - 94 %
20 nap - 96 %


Felhasználási terület: Univerzális tisztítószer koncentrátum
Felhasználók köre: Lakosság, foglalkozásszerű (ipari)
Veszélyesség szerinti besorolás: Xi (irritatív)
R36 Szemizgató hatású
R86 Bőrizgató hatású
Erősen lúgos kémhatású.


Sárga színű semleges szagú folyadék. Vízzel jól elegyedik. Felhasználás előtt mindig jól felrázandó. Szavatosságát korlátlan ideig megőrzi, amennyiben betartják a tárolás meghatározott feltételeit, fagyérzékeny (minimum +2 fok).


Felhasználási útmutató:
A CITREX 2000 vízzel hígítva kell felhasználni, különben hatástalan.


Javasolt hígítási arányok
1:10–1:25-ig:
Erősen szennyezett nagygépek, hajók, repülőgépek, vasúti kocsik, nehéz járművek, ipari berendezések, ipari csarnokok és padlózatuk, motorok, épületek, füstölök, főzőkamrák, hűtőgépek, autófelni, konyhai szűrőberendezések, fritőzök valamint ponyvák stb. Eltávolítja a kormot, a zsírt, enyhébb felületi rozsdafoltokat
1:25–1:50-ig:
Csempék, mosdók, kádak, hűtők, konyhai bútorok, lakkozott felületek, műanyag felületek, ajtók, műkövek, autóülések, az autó belső kárpitozása, kerámiák, porcelánok, szőnyegek, mindennemű padlózatok, fa kő, csempe, műpadló stb. felületek.
1:50–1:100-ig:
Üvegablakok, kristályok, tükrök, rozsdamentes fémek, nemes fémek eloxált és krómozott felületek, gépkocsik külső tisztítása, gépjárművek külső mosása, és még számtalan területen alkalmazható.


A tisztítandó felületre fölvihetjük kefével vagy szivaccsal. Háztartásokban előnyösen alkalmazható permetező szórófej segítségével, ezen víz és tisztítószer takarékos technológia megakadályozza azt is, hogy a már szennyezetté vált keverék ismét a tisztítandó felületre kerüljön.
Kézi tisztításhoz figyelembe kell venni a tisztítandó felület szennyezettségét és ettől függően kb. 1 percig hatni hagyjuk az anyagot, majd leöblítjük (kárpitok, szőnyegek, lakástextíliák színtartósságát előre ellenőrizni kell).
A tisztított felület portaszító hatással bír (mikrofilmréteget képez a felületen) ami későbbi könnyebb tisztítást segíti elő.
Kiválóan alkalmazható szőnyeg és padló tisztító gépekben víz és gőzsugarat spriccelő berendezésekben gépi padlótisztításhoz recés, durva felületen 1:80-as hígítás, egyéb padlózatra 1:100-as hígítás a jó. Mikrokefével ellátott gépeknél 1:125-s hígításnál alkohol (kb. 1L ipari alk.) szükséges a habzás meggátlása végett.

 

A CITREX 2000 vízzel hígítva, felhasználásra kész formájában semmilyen módon nem veszélyezteti az élelmiszereket, ezt igazolja a MEI 11135/90 számú határozata is. A szer a legnagyobb hatásfokot 60 C fokon éri el. Mikroszálas kendő használata növeli a hatékonyságot.


Legfontosabb tulajdonságai
1. környezetbarát: nem tartalmaz savakat, foszfátokat, formaldehideket, biológiailag lebomlik. A szer higítva csatornába, élővízbe bekerülhet.
2. költségkímélő: a koncentrátumot vízzel hígítva a hígítás arányában csökkennek a tényleges költségei
3. felhasználóbarát: különböző tisztítási feladatokhoz is elengedő ezt az egy terméket megvennie
4. egészségkímélő: a termék az egészséget veszélyeztető komponenseket nem tartalmaz, még nagy hígításban is gomba illetve baktériumölő hatású.


A CITREX 2000 a megrendelő, igényeihez igazodva többféle kiszerelésben kerül forgalomba, a terméket 1L-től 160L-es kiszerelésig gyártjuk. A termék ára független a kiszerelés fajtájától. Igény szerint, a csomagolás bármikor megoldható.

 

Biztonsági adatlap