ozongenerator
Cleanercube

Penésztelenít
Gombátlanít, baktérium és vírus mentesít
Szagtalanít
Fertőtlenít
Vegyszermentes

 

Autótisztítás

5-10.000 Ft

mérettől függően


MEGRENDELEM
Akció

Lakástisztítás

15.000 Ft

50-80m2 alapterület


MEGRENDELEM

Lakástisztítás+

20e Ft-tól

Ár egyedi ajánlat alapján


MEGRENDELEM

Irodatisztítás

15e Ft-tól

Ár egyedi ajánlat alapján


MEGRENDELEM

 

Penész okozta betegségek

A penészgombák spórái a levegőben mindig jelen vannak. Ezeket a szálló gomba spórákat ha akarjuk, ha nem, belélegezzük. Bár nem mindegyik spóra mérgező, szinte az összes irritációt okoz. A főként télen jelentkező tüneteket gyakran tévesen megfázásként kezelik. Kezdetben szemszárasság, orrfolyás, orrdugulás, torokkaparás, köhögés jelentkezik. Megfelelő kezelés, és a tartósan penészedő, dohos lakás esetén az arcüreggyulladás, allergia, asztma, és más krónikus légúti betegségek kialakulása mellett, depresszió, szív- és érrendszeri megbetegedések, bőrproblémák, csont- és ízületi megbetegedések, hormonális elváltozások is jelentkezhetnek.

A penészedés egészségkárosító hatásával kapcsolatosan számos hazai és nemzetközi vizsgálat is készült. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet 1996-2003 között mintegy 20 000 kisgyerek otthonában végzett átfogó környezet-epidemiológiai vizsgálatot.

A penészes lakásban élő gyermekeknél 62%-kal gyakoribb volt a bronchitiszes, 67%-kal az asztmás, 67%-kal az allergiás, 70%-os volt a neurotikus, depressziós panaszok többlet-kockázata.

A betegség fogalmát ki nem merítő különféle gyermekkori panaszokat is 37%-kal nagyobb arányban jelezték.

 

Aspergillus gomba

A penész nemcsak allergiát okoz, de a többi allergénnel szemben is érzékenyebbé tesz. Így más típusú allergiák is kialakulhatnak. Legyengült immunrendszernél, akár még felnőtteknél is képesek egyes penészfajták a tüdőszövetet is megtámadni, ami súlyos esetben halálos is lehet.

Matthew Fisher, a londoni Imperial College közegészségügyi intézetének kutatója szerint riasztó az új típusú gombafajok okozta növény- és állatpusztulás. Vizsgálatai szerint egy-egy állat- vagy növényfaj kihalását okozó fertőző betegségek hátterében 70 százalékos arányban a gombafertőzések állnak. Egyes penészgombák veszélyesebbek, mint a baktériumok vagy vírusok.
Néhány kutató kapcsolatot lát több olyan gyakori betegség kialakulásában is, mint a rák, a szív- és érrendszeri megbetegedések, melyeket eddig a penésszel nem hoztak összefüggésbe.


Baktériumok, vírusok

Az otthonunkban élő, szabad szemmel nem látható, mikroszkopikus méretű élőlények jelenléte komoly problémát jelenthet az allergiás és asztmás emberek számára. Az elhalt hámsejtekkel táplálkozó poratka az egyik leggyakoribb környezeti allergén. Az általa okozott allergiás tünetek egész évben jelentkezhetnek, az őszi-téli időszakban még intenzívebben. A mikróbák élő szervezetek és mindenhol megtalálhatók. Olyan kicsik, hogy csak mikroszkóppal láthatók. Közöttük van hasznos és az ember és az élőlények számára károsak.
A vírusok még a baktériumoknál is kisebbek, és néha a baktériumok belsejében élnek. Olyan aprók, hogy pl. a mondatvégi ponton több ezer baktérium elférne.

Néhány baktérium hasznos lehet a konyhában, például joghurt vagy sajt készítésénél. Mások károsak, és fertőzéseket okoznak.

 

A megoldás: Ózon!

Az Ózon tulajdonságai

Az ózon és az oxigén egymás allotróp módosulatai. Standard hőmérsékleten és nyomáson, (nagy tömegben) halványkék árnyalatú. -112 °C alatt sötétkék folyadék, -193 °C alatt sötétkék kristály. Az egyik legerősebb oxidálószer. Instabil: közönséges oxigénmolekulára (O2) és egyatomos, rendkívül reagens, úgynevezett nascensz oxigénre bomlik. Ha oxidálható anyagokkal érintkezik, a bomlás már alacsony hőmérsékleten is nagyon gyors.
Szagát – ami még 500 ezerszeres hígításban is érezhető – rendszerint a klóréhoz hasonlónak találják, de koncentrációjától függően szegfű, széna, kén-dioxid vagy nitrózusgáz illatúnak is érezhetjük. Élő szervezet mellet használata tilos! Fertőtlenítés idejére minden élő szervezetet el kell távolítani a lakásból, (ember, háziállat, virág, stb)

Az ózon fertőtlenítő hatása

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag, ami a vízben lévő mikroorganizmusoktól függően 600-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Ha kapcsolatba kerül bármiféle mikroorganizmussal, mint például baktériumokkal, vírusokkal, penésszel, gombával, szagot okozó elemekkel, vagy oldott oxidálható ásványi anyagokkal, akkor egyszerűen megsemmisíti azt. Az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, nem úgy, mint ahogy a hagyományos vegyszerekkel előfordulhat.


Az ózon és az emberi szervezet kapcsolata

Az emberek rendkívül érzékenyen reagálnak az ózonra. A fertőtlenítésre használt ózon töménysége 0,5-2,5 ppm (milliomodrész) között van. Az emberek 0,01 ppm ózonkoncentrációt szagról már érzékelnek. 0,01 ppm alatti ózonkoncentráció az Egészségügyi Minisztérium szerint semmilyen káros hatással nincs az emberi szervezetre maximum 10 órán át tartó érintkezés esetén. A minisztériumi forrás szerint minden kellemetlen tünet (kiszáradt száj, légutak irritációja) az ózonnal érintett terület elhagyása után rögtön elmúlik.

 

Penészmentesítés ózonnal

Az ózonos kezelés során a kezelt helyiséget nagy koncentrációjú ózon gáz tölti ki, amely jóval erősebb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Az ózon elpusztítja még a levegőben lévő spórákat is.

Tökéletesen kitisztítja a légkondicionáló rendszert. Többet nem kell légkondi tisztításra költeni.

Az ózonos tisztítás teljesen környezetbarát eljárás, a vegyszer nélküli fertőtlenítés a nagyteljesítményű ipari ózongenerátor segítségével történik. A folyamat végén az ózon visszaalakul oxigénné, így semmilyen egészségre káros anyag nem marad a helyiségben, amely szinte azonnal használatba vehető.

A hagyományos vegyszerekkel szemben, az ózonos fertőtlenítés eredményeként a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni. Az ózon megbontja a baktériumok sejthártyáját (a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálása által), megakadályozza a gombák sejtnövekedését és a vírusok szaporodását.

Az ózonos tisztítás a dohszagot is megszünteti, és segít helyreállítani a lakás mikroklímáját, ami folyamatosan hatással van légzőszerveinkre, vérkeringésünkre, immunrendszerünkre, valamint nagymértékben befolyásolja alvásunk minőségét is.

A lakóhelyiségekben a normál életvitellel (pl. főzés, mosás, mosogatás, zuhanyozás) együtt jár a páratartalom megnövekedése. A hermetikusan lezárt lakásokban megszűnnek a belső páralecsapódásokat megakadályozó légmozgások. Sokan tartanak a vastag hőszigeteléstől, mert úgymond „nem lélegeznek” a falak. Pedig a tény az, hogy a párának csupán körülbelül 1%-a csapódik le a falakon keresztül - függetlenül a hőszigetelő anyag fajtájától. A távozó nedvesség szinte teljes egészében a szellőző levegővel tudna kijutni a szabadba.

A talajból származó nedvesség is felelős lehet a penészes fal kialakulásáért, akár a hiányos vagy elöregedett vízszigetelés miatt. A talajnedvesség a hajszálcsövesség okán mindig felfelé törekszik, a szabad levegő irányába. Csőtörés, vízszivárgás, hibás ereszcsatorna is áztathatja a falakat, melyekben azonnal kialakul a penészgombának szükséges nedves környezet. Problémát éppúgy okozhat egy törött, vagy elmozdult cserép, mint egy rosszul kialakított vízelvezető.

 

Ózon gáz hatására a gépkocsikban

A jelenlévő kórokozók is megszüntethetőek,kellemetlen szagok eltűnnek. A klímatisztítás mindenkorra megoldódik. A gépkocsiban hosszú időre tiszta illat és jó levegő érezhető.

A kezelés időtartama

A tisztítandó terület nagyságától függ. Fél órától 3 óráig terjed
A terület nagyság 0-200 m2-ig.

A szolgáltatás költsége

  • Gépkocsiknál 5-10.000 Ft a nagyságtól függően.
  • Átlagos alapterületű 50-80m2 lakások esetében 15.000 Ft.
  • Irodák, boltok műhelyek, szállodai szobák esetében egyedi ajánlatot teszünk.